Kip met romige waterkerssaus

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Harde steeltjes uit waterkers verwijderen. Citroen schoonboenen, schil raspen en vrucht uitpersen. In keukenmachine of met staafmixer eenderde van waterkers met zure room tot saus pureren. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. In slakom dressing kloppen van 3 el olie, 1 el citroensap, 1/2 el citroenrasp, mosterd, helft van knoflook en zout en peper. In schaal marinade roeren van 2 el olie met 1 el citroensap en rest van knoflook en rasp. Kipfilets horizontaal doorsnijden, met zout en peper bestrooien en door marinade wentelen. Smaken 10 min. laten intrekken. Grillpan verhitten. Kip in ca. 5 min. bruin en gaar roosteren. Avocado schillen, in plakjes snijden en bedruppelen met 1-2 el citroensap. Peperkorrels pletten. In slakom dressing omscheppen met waterkers, avocado en peper. Salade over vier borden verdelen. Kip ernaast leggen en saus erop scheppen. Lekker met couscous of Tarly, voorgekookte tarwe.

Kip met romige waterkerssaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Penne rigate met waterkerssaus en gebakken paddestoelen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Penne rigate met gebakken paddestoelen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet met waterkerssaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scholrolletjes met casselerrib en waterkerssaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept