Sinaasappeltaart met kardemomsiroop

12
20 min
Nagerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 150 °C. Sinaasappels goed schoonboenen en van 1 sinaasappel schil eraf raspen. Sinaasappel uitpersen. Andere sinaasappel in dunne plakjes snijden. In kom boter met 250 g suiker met handmixer tot romig mengsel kloppen. Eieren een voor een erdoor kloppen. Volgend ei pas toevoegen als vorig ei helemaal is opgenomen. Cakemeel en geraspte sinaasappelschil luchtig erdoor spatelen. Beslag in ingevette springvorm schenken. Plakjes sinaasappel erop leggen. In midden van oven cake in 1 1/2 uur gaar en goudbruin bakken. In kom mascarpone met helft van sinaasappelsap luchtig kloppen. Cake uit oven nemen en helemaal laten afkoelen. Uit springvorm nemen en met groot mes overlangs doormidden snijden. Onderste helft op schaal leggen en mascarpone erover uitstrijken. Bovenste cakehelft erop leggen. In pannetje op zacht vuur rest van sinaasappelsap met 50 g suiker en kardemom 2-3 min. zachtjes verwarmen tot mooie siroop ontstaat. Siroop over taart schenken.

Sinaasappeltaart met kardemomsiroop is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Sinaasappel-amandel Taart Met Warme Kardemomsiroop
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Fruit Spiesjes
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Frisse couscous met chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinaasappeltaart met eiwitschuim
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Sinaasappeltaart met chocoladeglazuur
2u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Sinaasappeltaart
80 min
Bekijk recept
Koude sinaasappeltaart
35 min Voorgerecht
Bekijk recept