Spiesjes van sla- en rundervink met pittige tomatensaus

4
25 min
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Tomaatjes afhankelijk van formaat halveren of in kwarten snijden. Paprika in blokjes snijden. Sjalot pellen en snipperen. Korianderblad fijnsnijden. In kom tomaatjes en paprika omscheppen met verkruimeld chilipepertje, sjalot en koriander. (Mini)vinken in plakjes snijden en om en om plakjes slavink en rundervink horizontaal aan satéstokje steken.
  • 2 Aan tafel: Kwart van tomaatjesmengsel op hete grillplaat leggen. Regelmatig omscheppen met 2 houten spatels, tot tomaatjes bijna gaar zijn. Tomaatjes in pannetje scheppen en op grillplaat of onder grillelement warm houden. Intussen spiesjes bruin en gaar bakken. Sateetjes op bord leggen en tomatensaus ernaast scheppen. Lekker met puntjes op de grillplaat geroosterd shoarmabrood.

Spiesjes van sla- en rundervink met pittige tomatensaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Spiesjes van poffertjes met aardbeien
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Minimaïsspiesjes met muntdip
15 min Snack
Bekijk recept