1 Salami, 1/2 tl zout en peper door gehakt kneden en hiervan tussen handen 4 ballen draaien. Een ui snipperen en andere ui in dunne ringen snijden. Aardappels (met keukenmachine) grof raspen en in zeef vocht eruit drukken. Uisnippers, zout en peper door aardappelrasp mengen. Van röstimengsel 8 platte rondjes vormen. In 2 grote koekenpannen elk 2 el olie verhitten. Röstikoekjes in olie leggen en ca. 15 min. per kant op matig vuur bakken, tot ze goudbruin en gaar zijn. In braadpan 2 el olie verhitten en hierin gehaktballen rondom aanbraden. Deksel op pan leggen en ballen nog ca. 15 min. op zacht vuur bakken; af en toe keren. In kom rest van olie met azijn en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Op schaal tomaat en uiringen rangschikken, dressing erover druppelen. Gehaktballen en röstikoekjes over vier borden verdelen en serveren met tomatensalade.
Italiaanse gehaktballen met rösti is een recept van Albert Heijn