Gehaktballetjes in biersaus

4
35 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Brood ontkorsten, in stukken snijden en in melk weken. In kom brood en ei door gehakt kneden. Gehakt kruiden met mespunt nootmuskaat, zout en peper en 20-24 balletjes ervan draaien. Paneermeel op plat bord strooien en gehaktballetjes erdoor rollen.
  • 2 In koekenpan boter verhitten, gehaktballetjes op hoog vuur rondom bruinbakken. Vuur laag zetten en gehaktballetjes in 10-15 min. gaarbakken, af en toe keren. Gehaktballetjes op warme schaal scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden. Overtollig braadvet uit pan scheppen en soepgroenten in achtergebleven braadvet ca. 5 min. bakken. Bier, kookroom en mosterd door groenten roeren. Saus op hoog vuur in 1-2 min. inkoken en op smaak brengen met zout en peper. Saus over gehaktballetjes scheppen. Lekker met aardappelpuree en broccoli.

Gehaktballetjes in biersaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Cordon bleu met Averbodekaas en biersaus
Snack
Bekijk recept
Eendenhaasjes met kersen-biersaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rumsteak, marinade met donker Florivalbier
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Barbecue Biersaus
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Pasta met gehaktballetjes en mozzarella
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept