Gegrilde kogelbiefstuk met pikante chiliboter

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Peper tussen handen rollen, topje eraf snijden en zaadjes eruit schudden. Peper in de lengte in smalle reepjes snijden en vervolgens in fijne blokjes. In kom rode peper met mespunt gemberpoeder en beetje chilipoeder door citroensap mengen. Met vork koriander en zachte boter door pepermengsel prakken. Chiliboter op vel plasticfolie scheppen en er klein, dik rolletje van vormen. Strak in folie wikkelen en boterrolletje in koelkast minstens 30 min. laten opstijven. Biefstuk in zelfde tijd op kamertemperatuur laten komen.
  • 2 Grillpan verhitten. Biefstuk met peper bestrooien en met olie bestrijken. Biefstuk 1 min. per kant bruinbakken en vervolgens naar wens nog 1-2 min. per kant rood, rosé of doorbakken grillen. Van rolletje chiliboter 4 dikke plakken snijden. Biefstuk op vier warme borden leggen en met zout bestrooien. Op elke biefstuk plak chiliboter leggen. Lekker met gepofte aardappels en salade met maïs en paprika.

Gegrilde kogelbiefstuk met pikante chiliboter is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde Biefstuk Met Pikante Chiliboter
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepeperd Chiliboter
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Doe meer met kruidenboter!!
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept