Gepocheerde ossenhaas

4
35 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vlees op kamertemperatuur laten komen. In pan (waarin stukken vlees precies naast elkaar passen) wijn en fond aan de kook brengen. Knoflook, tijm, peper en 1/2 tl zout toevoegen en smaken ca. 10 min. op laag vuur laten intrekken. Pan van vuur nemen en ossenhaasjes erin leggen; ze moeten geheel onder staan. Vlees in 6-8 min. rosé laten worden. Vlees uit pan nemen en in aluminiumfolie verpakt warmhouden. Boven maatbeker 200 ml pocheervocht door zeef schenken. Vocht in steelpan op hoog vuur iets laten inkoken. Pan van vuur nemen en met garde klontjes boter in één keer erdoor kloppen zodat saus licht bindt. Saus niet meer verhitten. Vlees uit folie nemen en op vier warme borden leggen. Saus erover schenken. Lekker met aardappelknolselderijpuree.

Gepocheerde ossenhaas is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde ossenhaas met groenepepertuinkersboter
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ossenhaas tataki met noedels en radijs
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ossenhaas met tagliatelle
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van gemarineerde ossenhaas
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept