Gepeperde zeewolf met rozemarijnboter

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Naaldjes van takjes rozemarijn rissen en heel fijn hakken. In kom rozemarijn door 100 g boter roeren. Rozemarijnboter op stuk plasticfolie scheppen en er dikke rol van vormen. Folie strak om boterrol wikkelen, tot gebruik in koelkast bewaren. Peperkorrels in vijzel of met onderkant van zware pan pletten en op plat bord strooien. Zeewolffilets inwrijven met zout en stevig in peper drukken.
  • 2 In koekenpan olie verhitten. Vis aan beide kanten in ca. 4 minuten lichtbruin en gaar bakken. Vis op warm bord leggen en onder aluminiumfolie warm houden. Sherry bij bakvet schenken en hiermee aanbaksels losmaken. Met garde rest van boter erdoor kloppen. Rozemarijnboter uit folie nemen en er 4 dikke of 8 dunne plakken van snijden. Vis over vier borden verdelen, saus erover lepelen. Op elke zeewolffilet plakje(s) rozemarijnboter leggen. Lekker met doperwtjes en gebakken aardappelen.

Gepeperde zeewolf met rozemarijnboter is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gebraden kip met rozemarijnboter en citroen
85 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippenborst Onderhuids Gevuld Met Rozemarijnboter
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zeeduivelhammetjes Van Urk In Rozemarijnboter
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Zeeduivel In Rozemarijnboter En Knoflookbitterballen
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Salade van kleine calamares
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zeeduivel met sinaasappelsaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepeperde boerenkoolstamppot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parmentierhapjes met mierikswortel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept