Varkensfricandeau met een korst van tomatentapenade

8
1uur-
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Nootjes pellen. Korst van brood snijden. Brood en nootjes fijn malen. Tapenade erdoor mengen. Varkensfricandeau droogdeppen met keukenpapier. Vlees inwrijven met zout en peper. Vlees aan bovenzijde in lengte twee keer diep insnijden. Inkepingen vullen met tapenademengsel, rest bewaren voor later. Vlees in plasticfolie wikkelen, tot gebruik in koelkast bewaren.
  • 2 Fricandeau ca. 30 minuten op kamertemperatuur laten komen. Vlees bestrijken met olie, op bovenzijde dikke laag tapenademengsel smeren. Vlees in braadslede leggen en in midden van koude oven schuiven. Oven inschakelen op 175 °C. Vlees in ca. 45 minuten gaar braden. Vlees uit oven nemen en losjes in aluminiumfolie verpakt nog ca. 5 minuten laten rusten. Braadslede op laag vuur zetten. Fond en wijn bij bakvet schenken en aanbaksels losroeren. Jus ca. 2 minuten laten inkoken. Boter in klontjes snijden en met garde door jus kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Fricandeau op buffet voorzichtig in 8 plakken snijden.

Varkensfricandeau met een korst van tomatentapenade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gnocchi met mediterrane paprikatomatenstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pannenkoeken met hüttenkäse en artisjok
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risottotaartje met kaaskrullen en oesterzwammen
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipkebabs met tapenade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkensfilet met hele appeltjes en knoflook
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle vitello tonnato
15 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Varkensfricandeau met tijmjus en tagliatelle
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saté babi ketjap met kiwi-komkommersalade
75 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept