Geroosterde ossenhaas met paddestoelen

6
25 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ossenhaas bestrijken met balsamicoazijn en 4 eetlepels olijfolie. Minstens een half uur laten liggen en op kamertemperatuur laten komen. Blaadjes tijm van takjes rissen. Paddestoelen schoonvegen en in vieren snijden. Spek in dunne reepjes snijden.
  • 2 Grillpan voorverwarmen tot gloeiend heet. Intussen in wok 2 eetlepels olijfolie verhitten. Spekreepjes zachtjes uitbakken. Paddestoelen toevoegen en op hoog vuur in ca. 5 minuten al omscheppend mooi bruin bakken, vocht laten verdampen. Tijm en zout en peper naar smaak erdoor scheppen. In grillpan ossenhaas in ca. 4-5 minuten bruin en van binnen rosé roosteren, halverwege keren. Zout en peper erboven malen. Ossenhaas op zes warme borden leggen en paddestoelen erop scheppen. Lekker met gebakken aardappeltjes en roergebakken boontjes met kerstomaat en rode ui.

Geroosterde ossenhaas met paddestoelen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Knolselderijsoep met paddestoelen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tofu met paddestoelen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met paddenstoelen en rucolaolie
Hoofdgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept