Suprème van scharrelkip met gekarameliseerde witlof, krokante aardappel en truffelsaus

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Buitenste blaadjes van witlof verwijderen en onderste harde stukje eruit snijden. In pan met water en zout witlof in ca. 8 minuten gaar koken. Intussen champignons schoonvegen met keukenpapier en heel fijn snijden. In pan champignons met fond en slagroom aan de kook brengen en op middelhoog vuur tot helft laten inkoken. Intussen in braadpan 2 eetlepels boter verhitten en kip in ca. 10 minuten bruin en gaar bakken, halverwege keren. Aardappel goed wassen en in piepkleine stukjes snijden. In koekenpan olijfolie verhitten en aardappel in ca. 5 minuten krokant bakken. Intussen witlof afgieten, heel goed laten uitlekken en rest van vocht eruit knijpen. In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten, suiker toevoegen en laten karameliseren. Witlof toevoegen en rondom bruin bakken. Rest van boter in klontjes snijden en door saus kloppen. Op smaak brengen met truffelolie, zout en peper. Op vier borden in midden witlof leggen. Kip in plakjes snijden en tegen witlof aan leggen. Saus eromheen scheppen en bestrooien met krokante aardappel.

Suprème van scharrelkip met gekarameliseerde witlof, krokante aardappel en truffelsaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Hartige croissantkrans
45 min-
Bekijk recept
Minikapoenfilet gebakken in truffelboter met boontjes, witlof, pommes duchesse en truffelsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Duo van tarbot en asperges, truffelsaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoen Milanese
Bekijk recept

Banana split suprème
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Suprême van kip met gele wijn en morieljes
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chicken Masala Supreme (kip in masalasaus met mango en cashewnoten)
0 min
Bekijk recept
Super Supreme Pizza
30-60 min -
Bekijk recept