Gegrilde Asperges Met Zalmforel En Mousselinesaus

4
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng 3 liter water aan de kook met de geschilde citroen, laurier; zout en boter. Schil de asperges met een dunschiller van kop naar staart en snij de harde uiteinden weg. Doe de asperges vervolgens in het kokende vocht en draai het vuur uit. Laat de asperges in het vocht tot ze beetgaar zijn. Doe de eierdooiers in een hoog pannetje met de witte wijn en het citroensap. Klop de dooiers met een garde op een zacht vuurtje. Wie handig is probeert in een achtvorm te kloppen. Zodra de saus voldoende is gedikt, haal je het pannetje van het vuur. De saus mag niet te warm worden om schiften te voorkomen. Roer nu de lauwe gesmolten boter beetje bij beetje door de saus en breng op smaak met peper en zout. Houd de saus warm op de rand van de grill, maar vermijd weer te hevige warmte. Haal de vis uit de marinade, dep droog met keukenpapier en klem tussen een visrooster. Kruid met viskruiden en bak zo?n 4 minuten op beide zijden op een ruime hoeveelheid gloeiende kolen. Leg ook de uitgelekte asperges tussen een grilnetje en rooster die 2 minuten, bestrooid met Provencaalse kruiden. Gooi een handvol vuurkruiden in de houtskool voor de aroma?s.

Gegrilde Asperges Met Zalmforel En Mousselinesaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken skrei met mousseline van algen en linguini
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Asperges Met Mousselinesaus
30-60 min -
Bekijk recept
Videetjes Met Grijze Garnalen En Mousselinesaus
30-60 min -
Bekijk recept
Zeeduivel en papillote met mousselinesaus
0 min
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept