- Blancheer de koolbladeren in ruim water met zout, laat uitlekken en afkoelen en leg op een propere doek. - Hak 2/3 van de uien, stoof ze en voeg toe aan het vlees. - Voeg de peterselie en de komijn toe en kruid naar wens met zout en versgemalen peper. - Stoof de resterende 1/3 uien in olijfolie , voeg de fijngesneden look en het tomatenconcentraat toe. - Laat enkele minuten koken, voeg de gepelde tomaten toe,kruid, voeg de suiker toe en laat opnieuw 15 minuten koken. - Wrijf dit mengsel door een puntzeef ,leg het gehakt in het midden van koolbladeren, vouw ze tot een blinde vink van ongeveer 3cm dik. - Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. - Schik de blinde vinken in een beboterde schotel, dek af met aluminiumfolie en braad 10 minuten in de oven - Versier de borden met saus, schik de rijst links op het bord met enkele komijnzaadjes, en leg rechts de licht geboterde blinde vinken op de saus.