- Neem een ovenvaste schaal van 23 x 30 x 5 cm en smeer die in met gesmolten boter. - Leg voorzichtig een dubbel gevouwen vel deeg in de schaal en smeer het in met gesmolten boter. - Ga zo door tot er 6 lagen deeg zijn. - Strooi op de laatste laag 1/3 van de noten. - Doe daarbovenop weer 6 vellen deeg, smeer ze in met boter en strooi bovenop weer 1/3 van de noten. - Herhaal dit tot alle ingredi?nten gebruikt zijn en eindig met een laag deeg. - Smeer de bovenste laag in met boter en snijd het in ruiten van 5 x 5 cm. - Bak ze 30 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C. - Draai dan de oven lager tot 150 graden en bak nog 30 minuten. - Doe de suiker in het water en voeg het citroensap toe. - Laat deze siroop 5 minuten koken. - Giet het vervolgens over het warme gebak en laat het afkoelen alvorens op te dienen. - Serveer er sterke Turkse koffie bij.
Baklava (gebak met noten en siroop) is een recept van Jerryke's Cuisine