Spinazietaart met mozzarella en pesto

2 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel en snipper de ui. Snijd de mozzarella in plakken. Laat spinazie in zeef uitlekken en druk het vocht er goed uit met de bolle zijde van een lepel. Vet de springvorm in met 1 e.l. olie en bekleed de vorm met het (croissant-)deeg. Bestrooi de deegbodem met paneermeel. Prik er een paar gaatjes in. Verhit 1 e.l. olie in de koekenpan en fruit hierin de ui. Neem de pan van het vuur en schep de spinazie en de pesto door de ui. Klop de eieren los met room, zout en peper en roer dit door het koude spinaziemengsel. Verdeel het spinaziemengsel over de taartbodem en leg hierop de plakken mozzarella en pijnboompitten. Bak de taart ca. 30 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Snijd de taart in punten en verdeel deze over de borden. Lekker met tomatensalade met lente-uitjes. P.S. Een variatie kan zijn: ca.300 gr. gehakt toevoegen aan de ui, evt. 2 tomaatjes en een half bakje champignons.

Spinazietaart met mozzarella en pesto is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Tortilla pesto rolletjes
Bekijk recept
Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fusilli met ricotta en pesto
Bekijk recept

Spinazietaart met pijnboompitten
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knapperige ei-spinazietaart
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazietaart uit Romagna
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazietaart met geitenkaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept