Spinazie roqueforttaart

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat het bladerdeeg ontdooien. Rol er een grote ronde deeglap van. Gebruik daarbij wat bloem, zodat het deeg niet aan de ondergrond blijft plakken. Vet een quichevorm van Ø 26 centimeter met de vloeibare margarine in. Leg de lap in de vorm en druk hem goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Klop de eieren los, roer de crème fraîche erdoor en breng hem op smaak met peper en zout. Hak de spinazie fijn en schep die door het eimengsel. Zorg dat de roquefort koud is, zodat het makkelijker is om er stukjes van te snijden of de kaas te verbrokkelen. Schenk het eimengsel in de deegvorm en verdeel de kaas erover. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en strooi ze over het eimengsel. Bak de taart circa 30 minuten in een op 220ºC voorverwarmde oven. serveertips : De taart kan zowel warm als koud gegeten worden. Garneer de taart met een paar blaadjes verse spinazie en een kerstomaatje.

Spinazie roqueforttaart is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Roqueforttaart Met Garnalen
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Broccoli-Roqueforttaart Met Sesamzaad-croissantbodem
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige Roqueforttaart
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Romige Roqueforttaart
Bekijk recept

Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Spinazie met spek & aardappel uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept