- Was de spinazie twee of drie keer in ruim water, verwijder harde stukjes en de zaadjes en laat goed uitlekken. - Kook de eieren 8 tot 10 minuten, spoel ze af met koud water en pel ze. - Snij de korstjes van het brood en snij twee sneetjes in 4 reepjes of driehoekjes. - Vul een hoge pan met de helft van de spinazie en laat deze slinken , doe er nu de andere helft van de spinazie erbij, roer goed door elkaar zodat het geslonken gedeelte van de spinazie bovenop komt te liggen . Laat nu alles goed slinken.haal de spinazie uit de pan en laat ze goed uitlekken. - Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de reepjes ,of driehoekjes brood aan alle kanten mooi bruin. Snijd de eieren in plakjes. - Doe het derde sneetje brood ,de room, zout , peper, en ruim nootmuskaat in de spinaziepan breng het aan de kook en laat het brood zacht worden. - Stoof hierin de spinazie nog even na . - Serveer de spinazie op een voorverwarmde schaal, garneer met de plakjes ei en zet er de broodsoldaatjes er rechtop in.
Spinazie met gebakkenbrood en gekookt ei is een recept van Jerryke's Cuisine
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)