Ovenschotel met suddervlees en groenten

4
15 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en snijd in stukken. Snijd de preien in dikke ringen en de worteltjes in stukjes van 3 cm. Snijd de schouderham in blokjes. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Kook de aardappelen in water met zout in 10 tot 15 min. gaar. Kook ondertussen in een andere pan de sperziebonen, preiringen en worteltjes 3 min. Laat de groenten uitlekken en vang het kookvocht op. Leng eventueel het jus van het vlees met kookvocht aan tot 150 ml.
  • 3 Schep in de ovenschaal de aardappelen, groenten, ham en het stoofvlees door elkaar. Schenk de jus erover en breng op smaak met peper en zout. Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar op een met bloem bestoven werkblad. Rol uit tot een lap iets groter dan de ovenschaal. Leg het deeg op de ovenschaal en plak de randen vast. Prik met een vork gaatjes in het deeg en snijd het overtollige deeg weg. Splits het ei en klop de eidooier los (eiwit gebruik je niet). Bestrijk het deeg ermee. Bak in het midden van oven in 20-30 min. goudbruin en gaar.

Ovenschotel met suddervlees en groenten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept