Gentse waterzooi

4
35 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Krieltjes volgens gebruiksaanwijzing bijna gaarkoken, afgieten en laten afkoelen. Intussen knolselderij schillen, in plakken snijden en vervolgens in luciferdunne reepjes. Schil van peen schrappen. Prei in de lengte halveren en schoonspoelen. Prei en peen in even grote reepjes als knolselderij snijden. In pan 750 ml water met citroensap aan de kook brengen. Bouillontabletten erboven verkruimelen. Kipfilethaasjes halveren. Vuur laag draaien, crème fraîche door bouillon roeren en kip hierin in ca. 5 min. gaar pocheren. Krieltjes en groentereepjes toevoegen en nog 3 min. zachtjes meekoken. Waterzooi op smaak brengen met peper, in vier diepe borden scheppen en bestrooien met selderij.

Gentse waterzooi is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Waterzooi van zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi uit de Stille Oceaan met wilde rijst
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van zalmfilet met venkel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van de Noordzee
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gentse stoverij
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gentse konijnenbouten
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met Gentse mosterd
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gentse waterzooi
60 min Voorgerecht
Bekijk recept