- Breng de mergpijp, soepvlees met de soepgroenten, runderbouillontablet en 1 liter water aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep minimaal 2 uur trekken. - Schenk de soep door en zeef met een schone theedoek erin en breng op smaak met zout en peper. - Snijd eventueel het soepvlees kleiner en voeg het toe aan de bouillon. - Breng het gehakt op smaak met de gehaktkruiden en draai kleine balletjes van het gehakt. - Was de bospeentjes en snijd ze in dunne, lange reepjes van ca. 5 cm. Was de prei en de bleekselderij en snijd ze in even lange reepjes. Was de bloemkool en haal er kleine roosjes af. Haal de sperziebonen af en breek ze. - Breng de bouillon aan de kook en voeg de gehaktballetjes met de groenten toe. Laat de soep ca. 10 minuten zachtjes koken. - Schep in iedere kom een bergje groenten en schep de soep met de gehaktballetjes erop.