Hertenbiefstuk met zoete kastanjes en paddestoelen

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de hertenbiefstuk in gelijke plakken van ongeveer 2 cm en smeer ze in met olijfolie. Verhit de grillpan tot deze begint te walmen en gril het vlees snel en kort aan beide kanten. Laat het afkoelen op een bord. Doe de kastanjes, suiker en rozemarijn in een pannetje en voeg water toe tot ze onderstaan. Kook ongeveer 50 minuten tot de kastanjes gaar zjin. Kook de wildfond, bruin bier en bosbessenjam tot een derde in. Pel de kastanjes en roerbak ze 3 minuten in wat olie. Voeg wat paddestoelen toe en bak alles nog 3 minuten. Schenk de warme saus over het vlees en laat het 1 minuut staan. Verdeel de kastanjes en paddestoelen over vier borden en schep het vlees erover. Schenk de saus erbij en garneer met verse basilicum.

Hertenbiefstuk met zoete kastanjes en paddestoelen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Knolselderijsoep met paddestoelen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tofu met paddestoelen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met paddenstoelen en rucolaolie
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met kastanjechampignons en aspergepunten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met portsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodewijn-wildfondue met linzen
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept