Hazenrug met gembersaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak een mengsel van 3 el. rode wijn, 3 el. olijfolie, 1 kleingesneden ui,4 geplette jeneverbessen, 1 tl. geplette zwarte peperkorrels, en 2 el. pikante mosterd. Dit gedurende ca. 12 uur in de koel-kast in de hazenrug laten trekken. Zeef het vocht, bewaar het en dep de ruggen droog met keukenpapier. Leg de hazen op het spek in de braadslede en plaats deze in een voorverwarmde oven (175°)gedurende ca. 10 minuten. Voeg daarna het vocht toe en bedruip hiermee de hazenruggen geregeld. Stoof het geheel nog ca. 20 minuten. Neem de hazenruggen uit de slede en houd ze warm. Voeg de gehakte gember, de room, en de stroop toe en verwarm dit al roerende. Hazenrug met gembersaus, gekookte worteltjes en gebakken patates frites. Tip: vervang de 2 ruggen door 4 hazenbouten.

Hazenrug met gembersaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Vis in gembersaus
15 min, voorbereiden 15 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpannetje van tarwe met groenten en gembersaus
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde sliptong met gember-bietensaus
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paprika in gembersaus op geitenkaas
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gebakken hazenrugfilet met risotto van bospaddenstoelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenrugfilet met Parmaham en zuurkool
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenrug met geroosterde groenten
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenrug, marinade met ahornsiroop
35 min Voorgerecht
Bekijk recept