Gevulde kalfsoester

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel en snipper de knoflook. Snijd de zongedroogde tomaten en de basilicum fijn. Schep de knoflook, de tomaten, de basilicum en de gember goed door elkaar. Snijd de kalfsoesters in, zodat er en buideltje ontstaat. Vul de kalfsoesters met het tomatenmengsel en steek ze dicht met een cocktailprikker. Smelt de boter in een koekenpan, bestrooi het vlees met peper en bak ze ± 8 minuten om en om. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Schenk een ½ dl. warm water en de wijn voorzichtig langs de rand van de pan bij het bakvet (pas op voor spatten en bruisen). Voeg de crème fraîche toe en roer met een vork de aanbaksels los van de bodem. Laat de saus iets inkoken tot hij gaat binden en voeg peper en zout naar smaak toe. Bestrooi het vlees met zout naar smaak. Lekker met gekookte sperziebonen en gefrituurde Pommes Parisiennes. Lepel wat van de gezeefde saus erover en serveer de rest apart erbij. Een mooie rode Italiaanse wijn smaakt hier uitstekend bij.

Gevulde kalfsoester is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gnocchi met kalfsoester
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vitello tonnato II
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ravioli rossi met kalfsoester en saliejus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsoester met doperwten ’hummus’
45 min-
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept