Gevulde kalfskotelet met verse tomaten

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- De tomaten pellen, in partjes snijden, ontpitten, goed laten uitlekken en het vruchtvlees in blokjes snijden. Een kleine hoeveelheid opzij houden voor de afwerking.
- De gekruide kalfskoteletten aan beide kanten bakken in boter en warm houden.
- De gehakte ui fruiten in een klontje boter en de blokjes tomaat, peper, zout en geperste knoflook toevoegen. Het mengsel op een zeer zacht vuurtje en zonder deksel gedurende 15 minuten laten sudderen, zodat het meeste vocht verdampt.
- De geschilde aardappelen zachtjes gaar laten smoren in de kalfsfond. Nu en dan roeren.
- De kropslablaadjes blancheren en laten uitlekken.
- De courgette in fijne plakjes snijden en even fruiten in boter.
- De gestoofde tomaten laten uitlekken in een fijn vergiet en dan meteen een hoopje leggen op iedere kotelet. De koteletten omwikkelen met de kropslablaadjes en ze op borden schikken.
- Afwerken met plakjes courgette en opzijgehouden blokjes tomaat. Opdienen met de gesmoorde aardappelen.

Gevulde kalfskotelet met verse tomaten is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept