- Verwijder de kroontjes, was en droog de kaki's. - Snijd van de kaki's een flink kapje af. - Schep het vruchtvlees met een puntig theelepeltje uit de vruchten, maar beschadig daarbij de buitenzijde niet. - Pel de bananen, snij in dunne plakken en maak ze in een kom met een vork, samen met het kakivlees fijn. Klop het mengsel even enigzins luchtig. - Spatel er de zure room door en voeg naar smaak citroensap of likeur en suiker toe. - Breng het mengsel over in de uitgeholde kaki's, plaats die in coupes of glazenschaaltjes. - Garneer het gerecht met de amandelsnippers en de waaiers en serveer het gerecht korte tijd na de bereiding. TIP: - Rijpe kaki's voelen zacht aan, de schil ziet er enigzins glazig uit. Laat nog niet goed rijpe kaki's in de koelkast langzaam of in de zon vlug smakelijk worden. - Vervang de zure room door 1/8 l stijfgeklopte slagroom en de amandeltjes door vruchtjes uit de jam of chocoladehagelslag of -vlokken.