Gevulde flappen met appelen en bosvruchten

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Scheid de eierdooier van het eiwit. Laat de bosvruchten 15 min. op kamertemperatuur weken samen met de veenbessen, 50 g suiker en de helft van het citroensap. Meng. Verwarm de oven voor op th. 6-7 (200°C). Verwijder het klokhuis uit de appelen, schil ze en snij ze in kwartjes. Fruit ze 5 min in een bakpan met hete boter. Bestrooi met 100 g suiker en giet er de calvados (facultatief), de rest van het citroensap en 5 cl water bij. Laat 5 min. verder koken met deksel: de appelen moeten lichtjes gekarameliseerd zijn en heel blijven. Spreid het bladerdeeg uit op een werkblad waarop u een beetje bloem strooide, en snij het in 4 ronde schijven deeg. Verdeel de appelkwartjes die u met een schuimspaan uit de pan schept, en de veenbessen over de helft van elke schijf deeg. Bestrooi met de rest van de suiker. Klap daarover de andere helft dicht zodat u een flap bekomt. Druk de randen stevig aan en smeer er een beetje geklopt ei over. Bak 15 tot 20 min in een hete oven: de flappen moeten goudbruin en opgezwollen zijn. Dien warm of lauw op.

Gevulde flappen met appelen en bosvruchten is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Zoete schuimomelet met bosvruchtencompôte
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Smoothiebowl met bosvruchten en cacao
10 min
Bekijk recept
Panna cotta met chocolade en halfgare rode vruchten
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept