- Schil de asperges en snijd ze schuin in stukken van ca 4 cm. - Snij de schoongemaakte snijbonen en de geschrapte worteltjes schuin in stukken van ca. 4 cm. - Kook de asperges, de snijbonen en de worteltjes afzonderlijk in water met wat zout beetgaar. - Laat ze uitlekken. - Laat de maiskolfjes uitlekken en snijd ze schuin doormidden. - Verhit de boter in een grote steelpan. Voeg de bloem toe en blijf 2 minuten roeren. - Roer er scheut voor scheut de melk door en blijf roeren tot het een gladde saus is. - Laat af en toe roerend op laag vuur ca 10 minuten zachtjes pruttelen om de bloemsmaak kwijt te raken. - Roer de creme fraiche en de eierdooiers door elkaar, draai het vuur laag en roer het roommengsel door de saus. - Breng op smaak met wat peper, zout, citroensap en desgewenst bouillonpoeder en roer er de dille of de bieslook door. - Schep de groenten door de saus en laat op laag vuur kort doorwarmen, - Geef er aardappelpuree of gekookte krielen bij en zachtgekookte of gepocheerde eieren