Kalkoenfricandeau met saucijsjes-tijmvulling

4
1u15 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Sjalot pellen en heel fijnsnipperen. Ei loskloppen. Vel van worst met scherp mes in lengte doorsnijden, vulling eruit halen en in kom doen. Blaadjes tijm erboven van takjes rissen. Citroen goed schoonboenen en schil boven vlees raspen.Ei en sjalot toevoegen en alles goed mengen.Fricandeau aan één korte kant tot ca. 2 cm van wand insnijden zodat zak ontstaat. Vlees aan binnenkant bestrooien met zout en peper en vullen met worstmengsel. Vlees met cocktailprikkers goed dichtsteken. Tot gebruik in koelkast bewaren.
  • 2 Vlees bestrooien met zout en peper. In braadpan boter verhitten. Vlees rondom dichtschroeien en met deksel schuin op pan in ca. 40 minuten gaar braden regelmatig keren. Vier borden voorverwarmen. Vlees op plank leggen en onder aluminiumfolie ca. 10 minuten laten rusten. Door braadvet cognac en 1 dl water roeren aan de kook brengen en aanbaksels losroeren. Jus op smaak brengen met zout en peper. Vlees in plakken snijden en dakpansgewijs op warme borden leggen. Beetje jus erover schenken. Rest van jus in juskom apart erbij geven. Serveren met roast potatoes en cranberry-appelcompote.

Kalkoenfricandeau met saucijsjes-tijmvulling is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Kalkoenfricandeau met gepofte-knoflooksaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
PLUS app tit kalkoenfricandeau met pepersaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fricandeau Onder Een Gouden Dak
30-60 min -
Bekijk recept