- Sjalotjes pellen, halveren en in dunne ringen snijden. - Vier plakjes spek in dunne reepjes snijden. Spekjes in droge koekenpan twee minuten zachtjes bakken, sjalot toevoegen en 1 minuut meebakken. Fond en wijn toevoegen en op hoog vuur tot ongeveer 1 dl inkoken. Twee dl slagroom toevoegen en saus tot ongeveer 2 dl laten inkoken. Saus tot gebruik in koelkast bewaren. - Elke moot zwaardvis in drie stukken snijden en bestrooien met peper. Rest van spek om zwaardvismootjes heenwikkelen en vastzetten met een prikker. - In braadpan olie verhitten en zwaardvis in ongeveer 6 minuten goudbruin bakken, halverwege keren. - Saus opnieuw aan de kook brengen. Van vuur af halen en de rest van de slagroom (50 ml) erdoor roeren. Op smaak brengen met peper. - Saus over borden verdelen. Op elk bord drie mootjes zwaardvis op elkaar leggen. Sateprikker erdoor steken. - Garneren met een takje selderij. - Lekker met aardappelkroketjes en haricots verts.
Pesce spada in camicia con frutto della passione e spaghetti con verdure grigliate (gepocheerde zwaardvis met passievrucht en spaghetti met gegrilde groente)