Appelschijfjes met roomijs

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Scheid de eieren en klop het eiwit stijf met een snuifje zout. Klop de bloem, de olie, het bier, de Calvados en de eierdooiers met de staafmixer tot een vloeibare, homogene massa. Schep er voorzichtig het eiwit door. Leg een keukenhanddoek over de kom en laat 1 uur rusten op kamertemperatuur. Schil de appelen, verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd ze in schijfjes van 1/2 cm. Dompel ze een voor een in het deeg, schud er voorzichtig het overtollige deeg af en bak ze gedurende 2 min. in hete boter. Schik de appeltjes op een schaal, bedruppel ze met honing en bestrooi met kaneel. Dien warm op met een bolletje roomijs.

Appelschijfjes met roomijs is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Boerenmeisjes
5 min
Bekijk recept
Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min- Nagerecht
Bekijk recept

Warm appeldessert met hazelnoot-kruimelkorst
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Salade van kreeft met vijgen, appels en geroosterde hazelnoten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Appelcupcake
15 min
Bekijk recept
Toastje met makreelrillette
15 min Voorgerecht
Bekijk recept