- Roer de boter en de suiker tot een gladde romige massa met een mixer. Klop dan het ei erdoor. - Zeef de bloem en de bakpoeder samen en voeg dit bij het mengsel, met de vingers knedend tot een mooi glad deeg ontstaat. - Maak van dit deeg een bal, pak het in vetvrij papier en zet het een uur in de koelkast. - Verwarm de oven voor op 175 graden. - De gebakjes worden gemaakt in kleine ronde bakjes met een doorsnee van ongeveer 6 cm. - Snij na het koelen ??nderde deel van het deeg af en zet dat terug in de koelkast. - Verdeel de rest van het deeg in 12 stukken en pers elk deel in een ingevet bakje op de bodem en tegen de wand. - Smelt de 2 eetlepels boter in een pan en voeg de appels toe. Laat dit 2 minuten sudderen, de pan goed schuddend. Vul de vormpjes met de appel, en doe in elk vormpje een lepel jam. Bestrooi de vulling met amandelen. - Rol het achtergehouden deeg uit tot een plak van 6 mm. dik. Steek hier met een glas 12 rondjes uit. - Maak de randen van deze rondjes nat met wat koud water en druk ze op de gevulde vormpjes. - Druk ze aan de rand dicht. - Bak daarna alles in het midden van de oven gedurende 30 tot 35 minuten. - Haal de gebakjes uit vormpjes en laat ze afkoelen. - Bestrooi ze voor het opdienen met poedersuiker.