- Schil de uien en snipper ze. - Maak de prei schoon, was hem en snijd hem in l cm dikke stuken. - Breng het water met de azijn aan de kook voeg de uien, de prei, het laurierblad, de kruidnagels, zout en kwarwijzaad toe. en laat het geheel opkoken. - Doe de mosselen in de vloeistof en laat ze 10 a 15 minuten koken tot de schelpen open staan. - Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan. - Laat ze afkoelen en neem ze, uit de schelpen. - Houd ze in een voorverwarmde schaal warm. - Laat het kooknat in de open pan in. 15 minuten tot op de helft inkoken. - Plet ondertussen het teentje knoflook met zout. Bak het in de boter lichtgeel. - Bestuif alles met bloem en bak al roerende, tot het lichtbruin is. - Blus met het gezeefde kooknat en breng het geheel al roerende aan de kook - Breng het met veel versgemalen peper, zout en wat zoetstof pikant op smaak - Voeg de wijn toe, zet het vuur hoger maar laat de saus niet koken. - Giet de saus over de mosselen en bestrooi ze met peterselie en bieslook