Gevulde Mechelse koekoekfilets op lichte preisaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voor de groentevulling: Snij de wortelen, ui en champignons fijn. Verhit 3 eetlepels olijfolie en voeg de wortelschijfjes toe; laat onder veelvuldig omroeren 3 minuten zachtjes bakken, zonder kleuren. Voeg er dan de ui bij en laat 3 minuten meebakken, vervolgens de champignons toevoegen en nogmaals 3 minuten laten bakken. Breng op smaak met peper en tijmblaadjes. Laat afkoelen. Leg de kipfilets tussen twee bladen krimpfolie en klop ze plat met een houten plankje tot een lap van 6 cm dikte. Bestrooi de filets met peper en spreid er de afgekoelde groentemengeling over uit. Voor de saus: Hak de sjalotjes fijn en snij het preiwit in grove stukken. Verwarm de olijfolie en stoof de sjalotten en de prei, zonder te laten kleuren. Giet er dan de porto bij, de bouillon en de koffiemelk. Laat aan de kook komen. Pluk de blaadjes van de waterkers, blancheer die in kokend water, laat ze uitdruppen, pureer ze en voeg bij de saus. Laat nog 10 minuten inkoken. Mix de saus en passeer eventueel door de zeef. Snij de filets en dien op met gestoofd witloof, soyascheuten, paprika of broccoli en met aardappeltjes of rijst.

Gevulde Mechelse koekoekfilets op lichte preisaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Ravioli met ham-preisaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met zalm preisaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Preisoufflé met Gruyère
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vis en pesto-preisaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept