- Was de pruimen (zie verpakking) en laat ze een nacht weken in ruim water. - Maak de ui schoon en snijd hem in ringen. - Maak een marinade van rode wijn, azijn, uien, peperbollen, laurier en kruinagel'en zout) - Laat het konijn marineren gedurende minstens 12uur in een kom van aangepaste grootte. - Keer zo nodig af en toe om indien het konijn niet volledig onder staat. - Haal het konijn uit de marinade, laat het uitlekken en droog het af. - Laat de vetstof heet worden in een braadpan en kleur hierin de stukken konijn goed bruin . - Strooi er de bloem over, giet er de helft van de marinade bij en laat het konijn ongeveer 1uur stoven op een laag pitje. - Voeg er de uitgelekte pruimen bij en laat nog ongeveer 1uur verder stoven. - Dien op met pommes duchesse, kroketten of gebakken aardappelbolletjes. TIP : KOKEN MET WIJN Alcohol vervliegt bij hoge temperaturen. Het is dan ook niet de alcohol die voor de smaak zorgt, wel de typische smaakstoffen die in de wijn zitten .