Konijn met zoetzure PALM-saus

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Laat de krenten weken in water met wat suiker en laat ze dan uitlekken. Verhit de olie en bak de konijnenbouten daarin aan alle kanten mooi bruin.
- Doe de suiker in een pan, voeg 1 liter water toe en laat ongeveer 10 minuten inkoken. Voeg dan de ciderazijn toe en leg het konijn in de saus. Giet de PALM erbij, zet een deksel op de pan en laat alles zachtjes koken tot het konijn gaar is.
- Schil de appels en snijd ze in partjes. Voeg ze samen met de krenten bij de saus en laat ze ongeveer 5 minuten meestoven. Maak intussen een bruine roux : smelt de 2 eetlepels boter en roer de bloem erdoor.
- Laat dit licht kleuren zonder te verbranden en bind de saus met deze roux. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer hier aardappelkroketten of rösti bij.

Konijn met zoetzure PALM-saus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met mosterdsaus
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Herfst flaugnarde met abrikozensaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept

Zoetzure konijn met tagliatelle (coniglio all’agrodolce con tagliatelle)
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Belgisch konijn met tutti frutti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept