- Verwijder met een puntig mesje de harde kern uit de witloofkroppen, snijd ze in fijne snippers. - Fruit de witloofsnippers in klont boter in een grote pan (houd wat snippers apart voor de garnering), bestrooi met de bloem en de suiker en roer goed. - Voeg de gewassen zuring of spinazie (bij gebruik van diepvries: de groenten goed laten ontdooien en uitlekken) toe en laat mee fruiten, breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. - Overgiet met de kippenbouillon, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes doorkoken, pureer de soep dan met een staafmixer. - Snijd de zorgvuldig gespoelde en gedroogde sint-jacobsvruchten horizontaal doormidden en bak ze drie minuten goudgeel in de rest van de boter, kruid met peper en zout en bedruip met citroensap. - Vzedeel de sint-jacobsvruchten over de verwarmde diepe borden. - Giet er de hete soep pver, garneer met plukjes kervel en snippers witloof en dien meteen op.
Witloofzuringsoep met Sint-Jacobsvruchten is een recept van Jerryke's Cuisine
Dit vind je misschien ook lekker
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten