- Vermeng de bloem met de kruiden en rol de filets erin. Laat de filets gedurende 2-3 minuten aan beide zijden aanbraden in de arachideolie. Neem ze er dan uit en leg ze op een groot bord. - Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn. Schil de wortel en rasp hem in dunne plakjes. Hak de fijne kruiden klein. - Stoof de ui, de knoflook en de wortelplakjes gedurende 5 minuten in de olijfolie. Leng aan met de wijn en de azijn en voeg kruiden, zout en peper toe. - Overgiet de vis met dit mengsel en laat afkoelen. Dek het bord met aluminiumfolie af en laat de filets gedurende 24 u in de koelkas marineren. Leg op 4 borden enkele blaadjes sla, leg daarop een forelfilet en wat marinade en dien op met vers wit brood.
Pesce spada in camicia con frutto della passione e spaghetti con verdure grigliate (gepocheerde zwaardvis met passievrucht en spaghetti met gegrilde groente)