Patrijs uit de braadpan

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bedek het borstgedeelte van de patrijzen met het spek. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de patrijzen rondom bruin. Plaats de deksel schuin op de pan en braad de patrijzen, gedurende ca. 35 minuten. Neem de patrijzen uit de pan en voeg water of bouillon toe voor het maken van jus. Halveer de patrijzen in de lengte en serveer ze op een verwarmde schaal. Gebraden patrijs met jus, gekookte spinazie met partjes ei en gekookte aardappelen. Tip: Controleer of de patrijzen gaar zijn door het vlees bij de poten los te maken. Gaat dit gemakkelijk, dan zijn de patrijzen gaar.

Patrijs uit de braadpan is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kikkererwten-paprikastoofpot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete runderstoof met pompoen
105 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Patrijs met zuurkoolstamppot en mosterdsaus
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Patrijs met oranjebloesemhoning
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Jonge patrijs in crapaudine, gemarineerd met specerijen
Hoofdgerecht
Bekijk recept