Gestoofde Sint-Jacobsvruchten met fijne kruiden

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Fruit de gehakte sjalot in de vetstof. Voeg de Sint-Jacobsvruchten toe, kruid met peper en zout, giet er de wijn bij en laat in 10 minuten gaar stoven. (De Sint-Jacobsvruchten moeten niet worden ontdooid. Respecteer de bereidingstijd, anders worden de zeevruchten taai. Kleinere vruchten zijn sneller gaar.) Neem de zeevruchten uit het stoofvocht, voeg de room toe. Laat inkoken, en bind indien nodig met beurre manie. Voeg de verse kruiden, de diepvrieskruiden en het citroensap toe. Verdeel de Sint-Jacobsvruchten over de vuurvaste schelpen. Overgiet met de saus en laat gratineren in de oven. Je kunt nopjes aardappelpuree op de rand van de schelpen spuiten vóór het gratineren. Dien op met aardappelpuree of stokbrood.

Gestoofde Sint-Jacobsvruchten met fijne kruiden is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguine met kruiden
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met Italiaanse kruiden en geroosterde paprika
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken aardappels met verse kruiden
40 min Bijgerecht
Bekijk recept

Garnalencurry
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept