- Snijd de prei in smalle ringen. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine stukjes. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. - Was de makrelen, dep ze droog, verwijder de koppen en snijd de vissen in mootjes van 2 cm dikte. - Verhit de olijfolie met roomboter en bak hierin de prei met de paprika 4 minuten op een matig-hoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak het even mee. - Schep het prei-paprikamengsel in een ruime ovenvaste schaal en leg de mootjes makreel erop. - Bestrooi de makreel met wat tamari of shoyu, wat peper en de Italiaanse keukenkruiden. Schenk de wijn en de slagroom erover. - Dek de schaal af, zet hem midden in de oven en laat de makreel in ca. 15 minuten gaar worden in een voorverwarmde oven van 200 graden C.. - Serveer met zilvervliesrijst en gemengde groene salade.
Gestoofde makreel met kruidenboter is een recept van Jerryke's Cuisine