Snijd het konijn in stukken (of laat dit werk over aan de slager). Korst het vlees in de vetstof, kruid het en leg het in een snelkookpan. Je kunt ook in een gewone kookpan werken. Reken dan op een verdubbeling van de stooftijd. Deglaceer de pan met water en giet dit deglaceervocht in de snelkookpan. Snijd het spek in reepjes, bak even in de vetstof en voeg het bij het konijn. Fruit de uien in dezelfde vetstof en leg ze in de snelkookpan. Voeg de overige ingrediënten toe, sluit de snelkookpan en breng ze onder druk. Laat gedurende ongeveer 35 minuten stoven. Maak de champignons schoon en stoof ze. Bereid de saus voor: bereid een bruine roux met vetstof en bloem. Laat afkoelen. Verlaag na de stooftijd de druk van de snelkookpan door deze even te laten afkoelen, bv. in een koudwaterbad. Zeef het stoofvocht. Maak de saus: voeg het stoofvocht al roerende bij de roux voeg de tomatenpuree en de champignons toe, kruid.