- Schil de asperges en snijd ze elk in twee stukken van ca 10 cm lang. (Groene asperges worden alleen aan de onderkant geschild). - Kook de aspergestukken in water met zout in circa 10 minuten, afhankelijk van de dikte, beetgaar. - Laat ze op keukenpapier uitlekken. - Rooster de sneetjes brood. - Maak de witte saus. - Verwarm de ovengril voor. - Roer de eierdooier door de saus en breng extra op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat. - Beleg de sneetjes brood met ham en verdeel er de asperges over (let op dat ieder sneetje een gelijk aantal koppen telt). - Lepel de saus er zo over dat de aspergekopjes onbedekt blijven. - Bestrooi met de geraspte kaas en zet ze 1-2 minuten onder de grill tot de kaas begint te kleuren. Serveer meteen. TIP: - De ham kan eventueel vervangen worden door gebraden kalkoenfilet of andere vleeswaren. - Voor een extra luxe versie kunnen de sneetjes brood met gerookte zalm worden belegd.