Bak de ui en knoflook in de olie even zachtjes aan. Voeg de tomaten, harissa en een deel van de kruiden erbij en laat de saus even zachtjes pruttelen. Doe dan de worstjes erbij en laat ze, met de deksel erop 15 minuten garen. Breek de eieren één voor één in een kommetje en laat je in de Tajine glijden. Sluit de Tajine weer en laat de eieren zo nog een paar minuten garen tot ze nèt gestold zijn, het geel moet nog mooi zacht zijn. Het moeilijkste van dit gerecht is om de eieren netjes gelijkmatig over de schotel te verdelen. Je moet ook erg verse eieren gebruiken, die lopen minder snel uit. Bestrooi met gulle hand met de groene kruiden. Geef er plat brood bij en dip daarmee de saus uit de kom. Lekker met een flinke salade. De Tajine gaat gewoon op het vuur, dit soort aardewerk kan hoge temperaturen verdragen. Je kan ook een gewone pot nemen met een dikke bodem, zoals " creuset ". Dit is een recept van de Heer Vercruysse R.
Worstjes met tomatensaus en ei in de tajine is een recept van Jerryke's Cuisine
Dit vind je misschien ook lekker
Kiptajine met wortel en courgette & Tajine met gamba’s