Witbrood

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe het meel in een kom en strooi het zout langs de rand, bij het bloem , los het gist op in een beetje water en roer hier de suiker door , even laten staan ( 10 minuten ), schenk deze oplossing in een kuiltje in de bloem en doe de boter er bij meng alles door elkaar tot een soepel geheel en kneed het deeg nog eens 10 minuten tot een elastisch geheel dat niet meer plakt, laat de deegbol in een bestoven kom en afgedekt met een vochtige doek ongeveer een uur rijzen tot dat het volume verdubbeld is . Kneed het geheel enkele minuten door en vorm een paar broden die in het blik passen, leg het deeg met de naad naar beneden in de ( niet vergeten ) ingevette blik en laat nogmaals 1 uur reizen ( tot de volume verdubbeld is ) en bak het brood in een voor verwarmde oven in 40 minuten goudbruin ( 225 graden ) Bestrijk de boven kant met wat water en laat op een schone doek of een rek afkoelen

Witbrood is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kokosbroodharten
20 min
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brabantse worstenbroodjes
15 min Snack
Bekijk recept

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kokosbroodharten
20 min
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brabantse worstenbroodjes
15 min Snack
Bekijk recept