- Pel en snipper het sjalotje. Snijd de paprika's in kleine stukjes. Verwarm de olijfolie en schep het sjalotje en de paprikastukjes erdoor. - Pers het teentje knoflook erboven uit en roer de tijm, wat zout en peper erdoor. - Smoor de paprika met een deksel op de pan in ca. 10 minuten zachtjes gaar. - Wrijf de eendenborstfilets in met zout, peper en paprikapoeder. Verhit de boter in een koekenpan en bak de eendenborstfilets in ca. 6 minuten bruin en van binnen rose. - Pureer he1t paprikamengsel met een staafmixer of wrijf het door een zeef. - Leg de eendenborstfilets op een bord en houd ze warm in aluminiumfolie. - Roer de Vermouth en de gepureerde paprika door het bakvet. Roer de aanbaksels los en laat de saus 3 minuten inkoken tot hij goed van dikte is. Roer de room erdoor. Breng de saus op smaak met zout en peper. - Snijd de eendenborstfilet schuin in stukjes. Schep de saus in het midden van 4 voorverwarmde borden en leg de filetplakjes als een waaier in de saus. Garneer eventueel met een bergje geblancheerde taugé en partjes kerstomaat. - Lekker met verse tagliatella en broccoli.
Wilde eendenborstfilet met paprikasaus. is een recept van Jerryke's Cuisine