- Verwarm de oven voor op 150°. Verkruimel de beschuiten. Houd 4 eetlepels kruim apart. Vermeng de rest met 50 g suiker, 1 pakje vanillesuiker, de gesmolten boter en het kaneelpoeder. - Vet de bodem van een springvorm in. Verdeel hier, met de bolle kant van een lepel, het beschuitmengsel over. Mix de kwark, de slagroom, de rest van de suiker, 1 pakje vanillesuiker, de bloem, het zout, de eieren en de eidooiers door elkaar. Meng de citroenrasp erdoor. Giet de kwarkmassa in de springvorm. Strooi de apart gehouden beschuitkruim erover. - Bak de taart ca. 90 minuten onderin de oven. Laat de taart in de vorm afkoelen. - Snijd de rand met een scherp mes los; open de vorm en zet de kwarktaart minstens 6 uur in de koelkast. - Maak intussen de cranberrycompote: breng alle ingredienten al roerende aan de kook. Kook de cranberry's ca. 30 minuten tot ze openspringen. Laat de compote afkoelen en bewaar hem tot gebruik in de koelkast. - Serveren: snijd 4 punten uit de taart; zet ze op bordjes en schep er een beetje cranberrycompote op. Tip: - Serveer de restvan de kwaktaart als tussendoortje, bijvoorbeeld bij de koffie.