Griekse gehaktballetjes

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Olijfolie om de gehaktballetjes mee te bestrijken Doe Het gehakt in een kom. Voeg de ui, de knoflook, het broodkruim, de munt en de peterselie toe. Strooi er f1ink veel zout en peper over. Vermeng alles goed. Roer er het losgeklopte ei door, zodat u een goed samenhangend mengsel krijgt. U kunt alles ook vermengen in een keukenmachine. Bevochtig uw handen en vorm van het gehaktmengsel 16 gehaktballetjes. Steek ze aan 4 platte metalen spiezen. Leg ze op een licht ingevet bakplaatje en bestrijk ze met wat olijfolie. Verwarm de grill voor tot hij matig heet is. Grill de gehaktballetjes 10 minuten; keer ze tussentijds af en toe,en bestrijk ze met nog wat olie zodat ze rondom bruin kleuren. Serveer de gehaktballetjes met rijst of in warm pittabrood. De Grieken eten deze gehaktballetjes bij feestelijke gelegenheden. Meestal gebruikt men lamsgehakt, maar u kunt ook rundergehakt, half-om-half gehakt, kalfsgehakt of een mengsel van verschillende soorten nemen. Serveer deze gehaktballetjes als lichte maaltijd met rijst of warm pittabrood en geef er een salade bij.

Griekse gehaktballetjes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met gehaktballetjes en mozzarella
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept
Vistandoori met wokgroente
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept