- Klop de 4 dooiers met 50 gr suiker glad tot alle suiker is opgelost. - Zet een bain-marie op het vuur en laat lichtjes koken, in die bain-marie zet je de kom met de dooiers. - Roer op regelmatige tijdstippen met een garde en laat de massa gedurende zowat 20 minuten indikken. - Haal de kom uit de bain-marie en roer het warme schuim opnieuw koud. - Klop de room half op en spatel dat door de afgekoelde eiermassa. - Schil de appelen , snijd ze in vieren en haal het klokhuis eruit en snijd ze verder in kwartjes, in principe moet elkkwartje nog eens in
3. - Verwarm een grote koekenpan op het vuur, smelt de grote klont boter erintot ze lichtbruin van kleur wordt , bak de stukjes appel in de boter, ze moeten nog een vaste vorm hebben en zeker geen moes worden. - Strooi er de suiker over en laat oop een hoog vuur karameliseren, als de lichtbruine karamel aan de stukjes appel begint te kleven giet dan de calvados erover en flambeer. - Leg de stukken appel op een bord , giet er de gratin over en laat onder de grill kleuren. - Laat de saus in de pan verder inkoken en giet een lepeltje op de gekleurde appelen uit de oven. TIP: - Bij dit gerecht kun je een bolletje kaneelijs serveren.