Gewone’ zelfgemaakte worstenbroodjes

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe in steelpannetje de gist en een deel van de melk en verwarm dit tot de gist vloeibaar is geworden. Vermeng de bloem met zout en doe dit in een kom. Maak hier een kuiltje in en giet beetje voor beetje het gist/melkmengsel in het kuiltje. Kneed ondertussen goed. Snijd boter in blokjes. Voeg suiker, boter en rest van de melk aan het deeg toe. Kneed het deeg en laat een paar maal rusten. Dek af met een in heet water gespoelde en uitgewrongen doek. Maak van het deeg veertig bolletjes. Rol elk bolletje uit en doe het gehakt erin. Rol het worstenbroodje daarna dicht en bestrijk het met de geklopte eidooiers. Bak de worstenbroodjes in een voorverwarmde oven op 200° C in ca 30 minuten goudbruin en gaar.

Gewone’ zelfgemaakte worstenbroodjes is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Brabantse worstenbroodjes
15 min Snack
Bekijk recept
Roggeworstenbroodjes
30 min
Bekijk recept
Worstenbroodje met spinazie
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Meringues met ijs en Irish-coffeeroom
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Kip met een dip
30 min-
Bekijk recept
Flensjes met kersen
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Indiaas ijs met kardemom
30 min Nagerecht
Bekijk recept