Gebakken piepkuiken in dragonsaus

4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Rits de dragonblaadjes van de steeltjes, ontvel en ontpit de tomaten, maak de sjalotjes schoon en hak een tweetal tot snippers. Vul de schoongemaakte piepkuikens met wat dragonblaadjes, gesnipperde sjalot, peper en zout. Bind de vogeltjes opmet een touwtje aan de poten. Kleur de kuikens even wat in boter, voeg de resterende sjalotjes toe en laat samen gaar worden in een oven van 180° C, en reken ongeveer 20 minuten. Haal de kuikens en sjalotjes uit de oven en houd ze warm. Deglaceer de lege pan met de witte wijn en de dragonazijn d.w.z. giet wijn en azijn in de nog hete pan en schraap de braadrestjes van de bodem los. Voeg dan de kalsfond, de tomaten (in stukken) en de dragonsteeltjes toe, laat kort inkoken. Druk door een zeef. Klop, op een zacht vur, de saus op met een klontjes koude boter, proef op zout en peper. Garneer met dragonblaadjes en eventueel wat gemengde sla.

Gebakken piepkuiken in dragonsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Farfalle met kip en dragonsaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet met dragonsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsstoofpotje met paddenstoelen
60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Skrei in een spekjasje met dragonsaus en gestoomde aardappels
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept